タイ料理食材専門店イサラストアー

タイ料理食材 調味料の使い方や簡単レシピの紹介

BANGUS バゴスはミルクフィッシュと呼ばれる養殖魚です

BANGUS

Rellenong Bangus is a stuffed fish filled with its own meat. Typically we used milkfish because it has strong elastic skin and easy to fleshed out. Its meat are deboned and sautéed with garlic, onions and tomato. Ground pork meat is added to fill-in the space vacated by fish innards and bones.

To make the savory flavor we add raisins, sweet minced pickle and carrots. The egg will keep the stuff after cooking.

バゴスはミルクフィッシュと呼ばれる養殖魚です 身は柔らかで、鯉のように小骨が多く、独特の味わいのある白身魚で、唐揚げ、開きのグリル、シニガンスープ、骨まで食べられる酢漬け、骨抜きの燻製など、様々な料理にされます

代表的料理であるラリヤノ・バゴスはその厚い皮を生かした料理です 背骨と肉をエラの部分から全部抜き出して皮と中身に分け、肉から小骨を抜き取り、骨を抜いた肉を細切りの野菜と炒めて、魚のお腹に戻してそれを油で揚げます

Relyenong Bangus (Stuffed Milkfish) - クック・イート・シェアラリヤノ・バゴス

【唐揚げ】鱗、内臓を取り、背開きにする 開いたバゴスに酢・醤油・レモン汁・コショウ・味の素・みじん切りニンニクを入れて一晩寝かしてから油で揚げる 揚げ立てのバゴスに醤油とレモン汁をかけると美味しいです フィリピンの定番の朝ご飯です